Taxi tarieven worden jaarlijks wettelijk vastgesteld

taxi tarieven, taxivervoer Tilburg, Taxibedrijf Tilburg

Wat zijn de taxi tarieven?

Als het gaat om taxi tarieven zijn er een aantal zaken van belang, die van invloed zijn op de kosten voor een taxi rit. Een taxi rit wordt opgebouwd uit een starttarief, de afstand en de duur van een rit. We praten bij al deze drie voorwaarden over een maximum tarief.

Tarieven gebruik taxi – maximale taxi tarieven 2023

Een taxibedrijf/taxicentrale en of taxichauffeur stelt zelfstandig de taxi tarieven vast. Deze taxi tarieven moeten vermeld staan op de tariefkaart in de taxi of taxibus. Het taxi tarief kan niet hoger zijn dan de maximum tarieven.

maximumtarieven taxi (per 1 januari 2023)
Soort taxivervoer Maximum starttarief Maximum kilometertarief Maximum tijdtarief (per minuut)
Personenauto (maximaal 4 personen) € 3,6o € 2,65 € 0,44
Busje (5 tot 8 personen) € 7,33 € 3,34 € 0,49

Taxi tarieven, Taxi Tilburg, Tilburg taxi


Kosten van een taxirit voorbeeld

U gaat een taxi rit van 10 kilometer maken die 15 minuten gaat duren. Als het taxibedrijf de maximum toegestane taxi tarieven hanteert, dan kost deze taxi rit:

  • starttarief € 3,60
  • kilometertarief 10 x € 2,65 = € 26,50
  • tijdtarief 20 x € 0,44 = 8,80

In totaal: € 38,90.

Vertragingen gedurende de taxi rit

Heeft u te maken met een aanzienlijke vertraging gedurende de taxirit? De extra kosten worden in dat geval eerlijk verdeeld tussen het taxi bedrijf en de klant. Bij een file of ander ophoud zal u dus iets meer moeten betalen. Duurt de rit een stuk korter? Dan bent u weer voordeliger uit.

Wacht tarieven taxi

De taxichauffeur zou een wacht tarief in rekening kunnen brengen. Het is wel verstandig om dit af te spreken voor dat een taxi rit begint. Het wacht tarief zou bijvoorbeeld kunnen gelden indien de taxichauffeur moet wachten bij het uitlopen van een vergadering van zijn passagier.

Dit wachttarief is EURO 49,64 per uur.

Kosten taxi vergelijken

De taxi tarieven moeten op de tarief kaart staan, die achter 1 van de ramen van de taxi of taxibus is aangebracht. De tariefkaart dient duidelijk leesbaar te zijn. Dit geldt voor de binnenkant en de buitenkant van de taxi. Op die wijze kunt u de kosten van de taxi’s gemakkelijk vergelijken.

Vaste ritprijs

De taxi chauffeur is het toegestaan om u een vaste rit prijs aan te bieden. Het is ook mogelijk en toegestaan om voor aanvullende dienstverlening een toeslag te berekenen. Het is belangrijk om de vaste taxi prijzen of toeslagen af te spreken voordat de taxi rit start.

24/7 taxi reserveren

U kunt nu ook 24/7 een taxi reserveren via ons reserveringsformulier.

Groepsvervoer Tilburg

Vermeld ook graag of het om groepsvervoer gaat. Dan kunnen wij een taxibus inzetten.

Taxi reserveren .

Bel nu 24/7 taxi – snel een taxi

U kunt onze taxicentrale in Tilburg bellen op 013-2340699 of op 06-33842801 24/7 bellen voor een taxi. U kunt ook bellen met Taxi Ellen op 06-2340222.


Andere Blogs van Taxi Tilburg